Hvorfor skiller vi oss?

Hvorfor skiller vi oss

Det kan være veldig mange årsaker til at ektefolk og samboere skiller lag.

Utroskap, gnisten som forsvant, livet som ble noe annet enn man tenkte seg osv. Kanskje tok kjærligheten rett og slett slutt. Over 40 prosent av alle norske ekteskap ender i skilsmisse. Statistisk sett viser det seg at noe av det vanligste vi krangle om er sex, husarbeid og økonomi. 

Mange opplever de sitter igjen med mange spørsmål om hva og hvorfor, og prøver å tenke hva som kunne vært gjort annerledes. Når det først gikk slik, så kan man kanskje prøve å se litt annerledes på det og innstille seg på sitt nye liv først som sist. Det å skilles er i dag en ganske vanlig måte å "omorganisere" familielivet på.

Vi tenker ofte på en skilsmisse som slutten på familielivet - i stedet for en omorganisering av måten å være sammen på. Prøv å tenke framover og fokuser på nye muligheter i en ny fase av livet.

Er det barn inni bildet, så kan en skilsmisse være en like stor omstilling for barna som for foreldrene, og de fleste blir følelsesmessig påvirket når foreldrene flytter fra hverandre. Å være forelder er den vanskeligste oppgave du noen gang kommer å få, og da også spesielt vanskelig ved et samlivsbrudd. Selv om man går igjennom en såkalt "rolig" skilsmisse, så er ikke dette nødvendigvis mindre komplisert for barna.

Samlivsbrudd er noe de færreste av oss er spesialister innenfor men som mange av oss opplever. Mange spørsmål, tanker og følelser vil reise seg; Hva gjør jeg nå? Hva er mine rettigheter? Hva er mine plikter? Hvem kan jeg henvende meg til for å få svar?

 

Kilder og aktuelle lenker: Statistisk sentralbyrå

Skilsmisse.net - alt om separasjon, samlivsbrudd og skilsmisse
Informasjonsportal som gir dekning av alle aspekter rundt temaene samlivsbrudd, separasjon og skilsmisse.

Følg oss

FRI RETTSHJELP

NYTTIGE LENKER

AKTUELLE LOVER

OFFENTLIGE INSTANSER